Prem Radhakishun zegt het nog steeds naar zijn zin te hebben op NPO Radio 1. “Ik heb de hoogste luistercijfers van alle nachtprogramma’s, 43 komma zoveel. Dat haalt geen enkel nachtprogramma op de publieke omroep”, zegt Prem, die het programma elke zondag- op maandagnacht presenteert, in de podcast ‘Dit was de Radio’.

Prem startte begin 2016 met zijn nachtprogramma ‘Zwarte Prietpraat’ op Radio 1, dat direct omstreden was. De radiomaker gaf aan dat hij het ‘rotte systeem’ van Radio 1 wilde opblazen. “Ik heb de totale vrijheid. Ik heb carte blanche gekregen van PowNed, dus ik kan doen wat ik wil”, zegt Prem nu over zijn nachtprogramma. “Ik heb onlangs hard rock, metal of zoiets, van die rare muzieksoorten, helemaal gedraaid. Welke programma’s onthouden we? Alleen de bijzondere.”

De uitspraken van Prem over het marktaandeel behoeven wel enige nuancering. Zo zijn er in de nacht veel minder luisteraars en programma’s, waardoor het marktaandeel al gauw hoger ligt dan op andere tijdstippen. Prem zei eerder dat hij zo’n 1300 euro per uitzending, die twee uur duurt, verdient.

Foto: ANP