Home Landelijke radio Prem Radhakishun wil ‘het rotte systeem van Radio 1 opblazen’

Prem Radhakishun wil ‘het rotte systeem van Radio 1 opblazen’

Prem Radhakishun is zondagnacht zijn eerste uitzending van ‘Zwarte Prietpraat’ op NPO Radio 1 begonnen met een tirade tegen de publieke zender. Hij noemde de mensen die bij de NPO werken ‘dictators’, ‘zakkenvullers’ en ‘narcistische onnozele subsidievreters’.

Prem begon in de eerste minuut van zijn radio-uitzending met de tekst: “U luistert naar het grootste gedrocht van de achterhaalde Oost-Europese staatskapitalistische gedachte: Hilversum 1. Daar waar de luistercijfers van deze zender iedere dag verder omlaag gaan en belastinggeld weer verspeld gaat worden aan de zoveelste vergadering, nieuwe huisstijl en nieuwe dictaten.”

“Maar er is één kleine omroep die met man en macht vecht tegen deze overheersing van deze belastinggeldparasieten”, zei Prem, verwijzend naar PowNed. “Mijn missie is de zakkenvullers van belastinggeld en dit rotte systeem op te blazen. Ik krijg 1.375 euro voor twee uur uit m’n nek kletsen. Zo doen we dat bij PowNed.”

Woedende reacties
Erik de Vlieger, die voorheen voor PowNed op het tijdstip radio maakte, reageerde verontwaardigd in de uitzending en zei dat zijn harde werk nu teniet wordt gedaan. “Bij de NPO zitten ontzettend goede mensen die goede radio maken. Ik luister veel. Maar het echte vuil zit bij Powned. Ze hebben iedereen in de maling genomen door te zeggen dat ze mooie en andere tv zouden maken, maar ze hebben hun zakken gevuld.”

Ook Jan Roos, die voor De Vlieger op Radio 1 het nachtprogramma maakte, reageerde verontwaardigd op Twitter: “5 jaar keihard gewerkt aan ‘Echt Jannen’, Erik de Vlieger nam het stokje over en nu mag Prem alles slopen. Zo rolt PowNed, alles moet stuk. Nu betalen ze Prem, overigens meer dan mij voor radio en tv, om onze opgebouwde luistercijfers te slopen. Wat is die club afgegleden.”