Johan Derksen gaat weer radio maken. “Ik ga een dagelijks programma maken bij een landelijke omroep, maar dat moet intern nog geregeld worden”, zegt hij bij Shownieuws. “Er moet mensen nog verteld worden dat er wat geschoven wordt met hun programma’s, omdat ik er tussen moet. Dus ik kan de naam nog niet onthullen.”

De vaste tafelgast van het tv-programma Vandaag Inside maakte jarenlang ‘Muziek voor volwassenen’ voor verschillende regionale omroepen, zoals Radio Rijnmond en Radio West. Daar moest hij mee stoppen. Reden is de uitspraken die hij deed in het SBS6-programma Vandaag Inside’. Daarin zei hij dat dat hij in het verleden een bewusteloze vrouw heeft misbruikt door haar te penetreren met een kaars. Een dag later zwakte hij deze uitspraken af.

Nadat de storm wat ging liggen kreeg hij weer wat telefoontjes. “Ik doe het altijd gratis, dus dan wil iedereen je ineens hebben.” Het programma zal opnieuw soul, country, gospel en rock muziek bevatten. “Het blijft gewoon muziek voor volwassenen, de oervormen van muziek.”

Thuisstudio

Derksen heeft thuis een radiostudio, waar hij nog altijd een programma maakt voor RTV Drenthe en zijn eigen internetzender. “De meeste mannen van mijn leeftijd hebben elektrische treintjes op zolder en ik heb een thuisstudio. Dus iedere gek z’n gebrek.” Het programma dat hij nu krijgt blijft hij in zijn eigen radiostudio opnemen.

Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Mario Nap