Powned mag nog zeker tot eind volgend jaar blijven uitzenden. Nu is het nog zo dat aspirant-omroepen zoals PowNed in 2021 minstens 150.000 leden moet hebben, maar in de nieuwe plannen van de coalitiepartijen minister Slob is dat aantal bijgesteld naar 50.000 in december dit jaar.

Die plannen kwamen te laat, waardoor er sprake zou zijn van ‘onbehoorlijk bestuur’ en dus zou eerst een noodwet van kracht moeten zijn voor de uitvoering. Doordat de vakantieperiode voor de Tweede Kamer begonnen is, is de peildatum verschoven naar volgend jaar september of december.

50.000 leden

“Natuurlijk zijn we blij”, reageert Dominique Weesie, voorzitter van PowNed, in het AD. “We gaan wel werven. Het blijft lastig om die 50.000 leden te halen. Na de NOS zijn we de grootste op internet met 700.000 Facebook-volgers en 300.000 YouTube-gebruikers. Maar die mensen tellen niet mee voor minister Slob, die internet te vluchtig vindt. Zegt een ChristenUnie-man die gelooft in Bijbelse sprookjes. Moet ik die serieus nemen? Moet ik deze honderdduizenden mensen gaan vertellen dat ze niet meetellen?”

De andere aspirant-omroepen WNL en Human voldoen al aan het nieuwe criterium.

Foto: PowNed