Home Landelijke radio Populair radioprogramma verdwijnt bij Omroep Brabant

Populair radioprogramma verdwijnt bij Omroep Brabant

Eén van de populairste radioprogramma van Omroep Brabant gat verdwijnen. Vanaf september zal ‘Echt Ewald’ niet meer te horen zijn op Omroep Brabant, dit schrijft het Eindhovens Dagblad. De reden is een slepend conflict tussen Van Liempt en zendercoördinator Benno Roozen.

Ewald van Liempt zegt niet door een deur te kunnen met Roozen. “Het is een zakelijk verschil van inzicht. Mij gaat het in mijn werk primair om het product dat ik maak. Maar ik heb de indruk dat dat in de organisatie niet bij iedereen zo is. Ik heb oplossingen aangedragen maar die waren niet bespreekbaar. Chefs hebben bij Omroep Brabant de onvoorwaardelijke steun van bovenaf. Men vroeg van mij een onvoorwaardelijk vertrouwen in de zendercoördinator. Dat kan ik niet geven; daarvoor is er al te veel gebeurd. Op deze manier kan ik niet verder. Mijn vertrek staat vast”.

Hoofdredacteur Jan Kriek van de omroep bevestigt dat aan de samenwerking een einde komt. “We hebben Ewald deze maand keurig laten weten dat we niet doorgaan met hem. Daar zijn een heleboel redenen voor. Maar dat is vertrouwelijke informatie.” Echt Ewald wordt op werkdagen uitgezonden van 9.00 tot 12.00 uur.

Wat Ewald van Liempt na Omroep Brabant gaat doen is nog onbekend.