Home Landelijke radio Radio 192 óók van de kabel in Den Haag

Radio 192 óók van de kabel in Den Haag

Een van de nieuwsberichten van gisteren (29/1) was de komst van Radio Veronica op de kabel van Maastricht, die ten koste ging van Radio 192. En wederom komt het bericht dat Radio Veronica opnieuw een plaats in gaat nemen van 192.

Op de website van deze omroep ging al langer het gerucht dat Radio 192 óók zou verdwijnen van de Haagse kabel. Dit gerucht blijkt inderdaad juist te zijn. Luisteraars in de Hofstad kunnen per 1 februari (het komende weekend) niet meer luisteren naar de Golden Oldies zender.

Op de website van de Haagse Programmaraad staat het volgende advies/besluit: “Om ruimte te maken voor de nieuwkomer Radio Veronica heeft de Haagse Programma Raad (HPR) besloten Radio 192 van de kabel te halen. Radio 192 kwam vorig jaar op de kabel, maar het aanbod valt tegen. Dit wijzen de luistercijfers uit. Radio 192 kwam op de kabel met o.a. de boodschap zich op het voormalige Radio Veronica publiek te richten. Nu Radio Veronica zelf aanbieder is de HPR van mening dat Radio 192 niet onderscheidend genoeg meer is om doorgifte voortgang te geven. Radio Veronica heeft reeds nu een groter luisterpubliek en marktaandeel.”