Home Landelijke radio Politie doet inval bij Omroep Brabant

Politie doet inval bij Omroep Brabant

Politie en justitie hebben gistermiddag rond 17:00 uur een inval gedaan bij Omroep Brabant. Ze zijn op zoek naar de beelden die de omroep heeft gemaakt van de rellen van vorige week in de Graafse wijk in Den Bosch.

De hoofdredacteur en de directeur van de regionale omroep weigerden het beeldmateriaal af te staan. Ze willen niet dat naar buiten toe het beeld ontstaat dat journalisten het verlengstuk van Justitie zijn. Beide mannen zijn korte tijd aangehouden. Medewerkers van Omroep Brabant werden verhoord. Uiteindelijk heeft Justitie drie banden meegenomen. Maar volgens Omroep Brabant staan daar alleen beelden op die ook al op tv te zien waren. Omroep Brabant maakte zelf via de radio bekend dat ook de opnames van de inval zelf moesten worden ingeleverd.

De rellen in de Graafse wijk braken uit na een aflevering van het SBS-programma Probleemwijken. Daarin bekende een man dat hij in het verleden zijn stiefdochter heeft misbruikt. Politie en justitie willen graag het ruwe materiaal bekijken om zo alle relschoppers te achterhalen.