Home Landelijke radio RadioForum.nl passeert 100.000 postings

RadioForum.nl passeert 100.000 postings

In een discussie over Radio 538-dj Jens Timmermans is de 100.000e post geplaatst op RadioForum.nl. Dit internetforum, dat volledig over radio gaat, begon op 30 januari 2002 als discussiekanaal bij de radiosite RadioFreak.nl. Sindsdien hebben zich ruim 2750 mensen zich aangemeld als gebruiker en is het forum gegroeid tot het grootste forum over radio in Nederland.

Met maandelijks ruim vier miljoen pageviews en een dagelijkse groei van het aantal geregistreerden, lijkt RadioForum.nl een goede toekomst tegemoet te gaan. Opvallend voor een website die zich op zo’n specifieke doelgroep richt. Mede doordat RadioFreak op het punt staat nieuwe servers in gebruik te gaan nemen die de kwaliteit en de bereikbaarheid van de websites verder moeten waarborgen.

Bekende users
Vanuit radioland is altijd een grote belangstelling geweest voor het forum. Vele bekende en onbekende radiomakers hebben zich als gebruiker geregistreerd om te kijken welke discussier over over henzelf en hun radiostation lopen. Daarnaast zijn er veel ‘kijkers’ die geen username hebben, maar wel meelezen. Het aantal ‘gasten’ op RadioForum.nl is vaak dubbel zo hoog als het aantal geregistreerde bezoekers.

Records werden gehaald toen net bekend werd wat de FM-frequentieverdeling was. Maar groot nieuws hoeft niet altijd tot een bezoekersrecord te leiden. Op het moment dat de 100.000e posting werd geplaatst, werd ook het recordaantal bezoekers van 90 tegelijk op RadioForum.nl neergezet!