Pieter van der Wielen wordt de nieuwe presentator van ‘Nieuwsweekend’ op NPO Radio 1. Hij volgt Peter de Bie op, die in december na 28 jaar afscheid nam van het programma. Pieter presenteert het Radio 1-programma samen met Mieke van der Weij, die er nu al vaste presentator is.

Het presenteren van ‘Nieuwsweekend’ betekent ook voor Pieter zijn terugkeer op NPO Radio 1. Vorig jaar stopte hij met het nachtprogramma ‘Nooit Meer Slapen’ op diezelfde zender. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, zegt Pieter.

“De afgelopen maanden mocht ik ‘Nieuwsweekend’ als invaller presenteren en dat is van beide kanten zo goed bevallen, dat ik blij ben nu elke zaterdag naast Mieke van der Weij plaats te nemen bij dit iconische radioprogramma.”

Grote schoenen

Omroep MAX-directeur Jan Slagter is enthousiast over de komst van Pieter: “Het zijn grote schoenen om te vullen, maar met de komst van Pieter hebben we een waardige opvolger voor Peter de Bie gevonden. Ik weet zeker dat de luisteraar met plezier blijft afstemmen op MAX Nieuwsweekend op zaterdagochtend. Ik in ieder geval wel.”

‘MAX Nieuwsweekend’ is elke zaterdag van 08:30 uur tot 11:00 uur te horen op Radio 1.

Foto: Omroep MAX | Nico Kroon