Pieter van der Wielen maakt deze zomer de overstap van NPO Radio 1 naar NRC Audio, het podcast platform van NRC. De presentator van ‘Nooit meer Slapen’ zal vanaf komend najaar een eigen interviewpodcast gaan maken. Momenteel is Pieter vier dagen per week in de nacht te horen op Radio 1 voor de VPRO.

“Audio speelt een essentiële rol in de digitale toekomst van NRC”, zegt hoofdredacteur René Moerland. “Onze podcasts vernieuwen onze journalistiek en helpen ons een overwegend jong publiek te bereiken. Voor veel van hen is naar ons luisteren hun eerste kennismaking met NRC.” De komst van Van der Wielen vormt volgens Moerland een belangrijke volgende stap in het verder uitbouwen van audio. “We zijn trots dat Pieter voor NRC kiest. Zijn talent en ervaring zullen ons helpen verder te groeien en van NRC het journalistieke audiomerk van Nederland te maken.”

Pieter van der Wielen: “Ik voel me hartelijk welkom geheten bij NRC, ik heb veel zin om met het team van NRC een podcast te ontwikkelen. Het is nieuw en spannend en ik ben er van overtuigd dat het heel goed en bijzonder gaat worden.”

Carrière

Pieter van der Wielen won in 2015 de Zilveren Reissmicrofoon voor zijn presentatie van het NPO Radio 1-programma ‘Nooit Meer Slapen’. De presentatie daarvan is sinds 2014 vier dagen per week in zijn handen. Eerder presenteerde Van der Wielen voor onder meer de NPS, NOS en VPRO verschillende programma’s als “Hoe?Zo!”, “Labyrint” en “Met het Oog op Morgen”. Voor televisie maakte hij onder meer het onderzoeksprogramma ‘Goudzoekers’ en presenteerde hij talkshow ‘Op1’. Pieter van der Wielen studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Foto: VPRO – Roel Siebrand