Petra Possel stopt na bijna 18 jaar als presentatrice van het programma ‘Kunststof’ op NPO Radio 1. Per 1 januari is ze officieel weg bij het programma, maar ze blijft wel bij de NTR werken. Op vrijdagavond presenteert ze namelijk ook in het nieuwe jaar het kookprogramma ‘Mangiare!‘.

Possel presenteert het culturele interviewprogramma, dat op maandag tot en met donderdag van 19:30 tot 20:30 uur wordt uitgezonden, afgewisseld door Frenk van der Linden en Jellie Brouwer. Zij blijven wel te horen in ‘Kunststof’ en zullen worden aangevuld met een opvolger van Possel. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

“Bijna 18 jaar, vanaf de eerste dag van het programma, heb ik samen met een goed team en veel liefde Kunststof gemaakt. Het was een voorrecht om al die honderden schrijvers, dichters, acteurs, kunstenaars, mediamensen, musici en anderen een uur lang te spreken, iets wat je bijna niet meer tegenkomt op de radio. Maar tijden veranderen, en het is nu tijd voor een ander avontuur. Wat dat avontuur is, weet ik nog niet, dat is het mooie van een avontuur. Ik blijf gelukkig gewoon Mangiare! maken, dus de radio waarvan ik zo hou, blijft in mijn leven”, aldus Possel in een persbericht.

Foto: Wim Bos

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.