Een online petitie om de volledige zendtijd van ‘Nieuws en Co’ op NPO Radio 1 intact te laten, is al ruim 2.300 keer ondertekend. Vorige week werd bekend dat het programma van Lara Rense vanaf het nieuwe jaar zendtijd verliest. Radio 1 wil met de nieuwe programmering ‘luchtiger’ worden. “Alles van waarde is weerloos”, schrijven de initiatiefnemers van de petitie.

De online handtekeningenactie is opgezet door ‘Vrienden van Nieuws en Co’, een groep vaste luisteraars, van tandarts en docent Nederlands, tot aan psychiaters en hoogleraren. “Wij krijgen veel reacties van trouwe luisteraars die zeggen af te haken als de zender luchtiger wordt en als Nieuws en Co wordt ingekort”, schrijven zij.

De groep hoopt met de online petitie een signaal af te geven. “Als je vóór behoud bent van de zendtijd van Nieuws en Co en tegen nog meer luchtigheid op Radio 1, teken je dan deze petitie?” Presentator Lara Rens liet eerder al weten niet blij te zijn met de nieuwe programmering. “Wij balen er heel erg van dat we een uur dreigen kwijt te raken.”

De online petitie is hier te vinden

Foto: Raymond van Olphen