Armin van Buuren is vanaf morgen te horen op Qmusic. Met zijn vertrouwde ‘A State Of Trance’, maar ook met een nieuwe show: ‘World Wide Club 20’. “Het is een heel nieuw programma, iets heel anders, met een ander geluid van mij. ‘A State Of Trance’ blijf ik doen en dit is een nieuwe stap in mijn radioleven”, zei Armin op Qmusic.

Hoewel Armins overstap van Radio 538 naar Qmusic pas vorige week bekend werd, werkte de wereldberoemde jock de afgelopen maanden al aan het nieuwe radioprogramma. “De meeste mensen kennen mij van de trance. Daar ligt mijn hart ook, dat vind ik ook te gekke muziek. Maar ik wil mijzelf doorontwikkelen. En zeker in coronatijd wilde ik mezelf toch wel een beetje nuttig maken.”

Dancemuziek van dit moment

De trance-dj over zijn nieuwe show: “De muziek in de ‘World Wide Club 20’ is de muziek die op dit moment op de dansvloeren wereldwijd impact maakt. We kijken naar cijfers van Spotify en cijfers van 1001Tracklists. De Stichting Nederlandse Top 40 houdt in de gaten of we dat allemaal wel een beetje eerlijk doen. Dus het is niet mijn persoonlijke favoriete muziek, maar echt wat er gebeurt op de dansvloeren wereldwijd.”

Een nieuwe hitlijst dus, vertelt Armin. “Niet de dingen die je in de Top 40 hoort of de dingen die je per se meteen overdag hoort bij Q, maar gewoon wat meer de clubvriendelijke muziek. Als je naar Ibiza zou kunnen en je hoort daar een plaat in elke club, dan zou je die in die lijst moeten horen.”

Vanaf 5 september:
Zaterdag 22:00 – 00:00 uur: ‘World Wide Club 20’
Zaterdag- op zondagnacht 01:00 – 03:00 uur: ‘A State Of Trance’

Foto: Qmusic