Peter de Bie stopt aan het einde van dit jaar met ‘Nieuwsweekend’ op NPO Radio 1 wegens gezondheidsklachten. Dit zegt hij in een interview met Max Magazine. “Ik heb een hele gemene bacterie, waarvan ik achteraf hoorde dat één op de drie mensen er dood aan gaat.”

Door die bacterie zit hij momenteel regelmatig in een rolstoel. Peter: “Ik strompel een beetje rond met een rolstoel en een rollator, maar over een maand of zes moet ik gewoon weer kunnen lopen.”

MAX-directeur Jan Slagter: “Een radio-icoon gaat ons verlaten. We zijn Peter de Bie veel dank verschuldigd voor zijn scherpe gesprekken op zaterdagochtend, met een vleugje cynisme en veel humor. We zullen hem missen en wensen hem alle geluk toe.”

Tros Nieuwsshow

Het programma is sinds 13 september 1983 te horen op de publieke radio. Eerst als de Tros Nieuwsshow en sinds 2018 als Nieuwsweekend. Peter de Bie presenteert het programma sinds 1994 en doet dit vanaf 1996 als duo met Mieke van der Weij.

In 2017 stapte het duo over naar Omroep Max, wat zorgde voor veel ophef. De twee presentatoren werden zelfs op non-actief gezet door AVROTROS.

Op 17 december is Peter voor het laatst te horen in ‘Nieuwsweekend’. Wie hem opvolgt, wordt op een later moment bekendgemaakt. Mieke van der Weij blijft het programma sowieso presenteren.