Top 2000 a gogo is tijdens de ‘Top 2000’ dit jaar toch iedere avond op tv te zien. Vorige week werd bekend dat Matthijs van Nieuwkerk het programma dit jaar niet presenteert, omdat hij in opspraak is geraakt vanwege de angstcultuur en zijn grensoverschrijdede gedrag op de redactie van De Wereld Draait Door. De NTR heeft Herman van der Zandt gestrikt als vervanger.

Herman is presentator bij ‘Studio Sport’ en ‘Met Het Mes Op Tafel’ en van een aantal NOS-programma’s op Radio 1, daarnaast is hij een groot muziekliefhebber. Hij is gevraagd om ‘Top 2000 a gogo’ voor één seizoen over te nemen van Matthijs. Traditiegetrouw is ook Leo Blokhuis onderdeel van het programma.

“De NTR heeft mij gevraagd om voor één keer gastheer te zijn van dit geliefde programma. Dat kan ik moeilijk naast me neerleggen. Ik heb een brede muzieksmaak, maar ben toch ook vooral een kind van de jaren 80. Samen met Leo en de redactie wil ik er een geweldige jaarafsluiting van maken”, aldus Herman van der Zandt.

De ‘Top 2000 Quiz’, die Matthijs van Nieuwkerk ook zou presenteren, zou eigenlijk al opgenomen zijn. Het bleek niet meer haalbaar om daarvoor een vervanger te vinden en de uitzending op te nemen, dus dat programma vervalt dit jaar.

Foto: NOS