Qmusic sluit op 15 december opnieuw vier dj’s op in de Q-escape room. Om 15:00 uur verdwijnen Mattie Valk, Domien Verschuuren en Bram Krikke achter slot en grendel. Kai Merckx, die vorig jaar afwezig was vanwege de geboorte van zijn zoontje Guus, maakt dit jaar zijn herintrede. Marieke Elsinga is dit keer afwezig vanwege de geboorte van haar zoontje Jip. Dit maakten de dj’s vanochtend bekend in de ochtendshow. 

Wat het thema is, blijft geheim. Maar de escape room is groter dan andere jaren. De dj’s krijgen ieder een ultrakort fragment van een hit uit de geschiedenis van de Top 40. De enige manier om uit de escape room te komen, is het raden van de juiste titel en artiest, de oplossing van de muzikale code. Op vaste momenten gedurende de dag mogen de dj’s een gok wagen. Hebben ze hun hits allemaal goed? Dan mogen ze de Q-escape room verlaten.

In de Q-escape room bevinden zich allerlei puzzels die de dj’s dichter bij de oplossing brengen. Luisteraars kunnen hen daarbij helpen. Ook zijn er hints verspreid over het hele land. Elke dag tussen 06:00 uur en 20:00 uur wordt er live radio gemaakt vanuit de Q-escape room. De dj’s eten en slapen er ook.   

Luisteraars kunnen ook dit jaar weer live mee kijken in de studio. Vorig jaar duurde het 140 uur en 15 minuten voordat de dj’s uit de escape room kwamen. Bij de eerdere edities wisten de dj’s respectievelijk binnen 72 en 75,5 uur te ontsnappen.

Foto: Qmusic

Vorig artikelVerdeling FM-vergunningen van start: maximaal drie per bedrijf, vergunningsduur van 12 jaar
Volgend artikelPeter de Bie stopt om gezondheidsredenen met ‘Nieuwsweekend’ op Radio 1