Home Regionale radio Paul van der Lugt verlaat RTV Utrecht

Paul van der Lugt verlaat RTV Utrecht

In het belang van RTV Utrecht heeft Paul van der Lugt besloten te stoppen als directeur van de omroep. Dit laten de Van der Lugt en de Raad van Toezicht van de regionale omroep in een gezamenlijke verklaring weten.

De afgelopen periode is de koers en positie van RTV Utrecht onderwerp van gesprek geweest tussen Paul van der Lugt en de Raad van Toezicht. “Dit gesprek heeft geleid tot deze beslissing”, zo staat te lezen in de verklaring.

Onrust

In de media verschenen onlangs berichten dat er grote onrust binnen de omroep was over de ‘zorgelijke financiële situatie’. De onvrede is zo groot, dat de managers van de regionale omroep en een aantal redactieleden het vertrouwen in directeur Paul van der Lugt hebben opgezegd. De Raad van Toezicht heeft vervolgens een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat de omroep financieel op orde is.

Paul van der Lugt over zijn vertrek: “Leiding geven aan deze mooie omroep is een van de meest eervolle maar ook lastige klussen die je kunt bedenken. Ik ben dankbaar en trots dat ik samen met anderen heb mogen helpen om RTV Utrecht de gezonde en professionele organisatie te maken die ze nu is. Verandering is lastig, maar soms nodig. Dat geldt niet alleen voor veranderingen in de organisatie zelf, maar ook voor je eigen positie.”

17 jaar

Paul van der Lugt verlaat na 17 jaar de omroep. Hij blijft nog tot 1 januari aan de omroep verbonden om de overgang te vergemakkelijken en zijn werkzaamheden, zowel in- als extern, zo soepel mogelijk over te dragen.

Van der Lugt was van 1992 tot 2002 zendermanager van 3FM. Na zijn vertrek bij de publieke popzender, ging hij aan de slag bij de regionale omroep van Utrecht.