Home Regionale radio Onrust bij RTV Utrecht vanwege geldnood

Onrust bij RTV Utrecht vanwege geldnood

Bij RTV Utrecht heerst momenteel grote onrust over de ‘zorgelijke financiële situatie’. De onvrede is zo groot, dat de managers van de provinciale omroep en een aantal redactieleden het vertrouwen in directeur Paul van der Lugt (foto) hebben opgezegd. Dat meldt het AD. De Raad van Toezicht heeft een onderzoek ingesteld.

De redactieraad zegt in een mail, die in handen is van het AD, geschrokken te zijn over de financiële positie van RTV Utrecht. ‘Nu blijkt dat er in de afgelopen twee jaar door diverse organisatorische problemen langdurig geen goed beeld van onze uitgaven is geweest’, aldus de redactieraad in de brief.

Directeur Paul van der Lugt, verantwoordelijk voor de financiën, bevestigt in de krant dat er een onderzoek is ingesteld naar de financiële situatie van RTV Utrecht. Of meerdere medewerkers inderdaad het vertrouwen in hem hebben opgezegd, wil hij niet bevestigen.

Subsidie

Paul van der Lugt is al sinds eind 2002 verbonden aan RTV Utrecht, een fusie van Radio M en Omroep Utrecht. De provinciale omroep krijgt jaarlijks in totaal ruim 10 miljoen euro subsidie van het Rijk en van de gemeente Utrecht. Verschillende politieke partijen in de provincie hebben vragen gesteld over de huidige gang van zaken binnen RTV Utrecht.

Van der Lugt was van 1992 tot 2002 zendermanager van 3FM. Na zijn vertrek bij de publieke popzender, ging hij aan de slag bij de regionale omroep van Utrecht.