Paul van der Lugt vindt dat NPO 3FM ‘iets minder exclusief ‘woke’ moet zijn’. “Ze moeten meer rekening houden met de luisteraars van buiten de Randstad, waar van oudsher de harde kern van de 3FM-doelgroep te vinden is”, zegt Paul in NRC. De voormalig zendermanager van 3FM, die er van 1992 tot 2002 de scepter zwaaide, zegt dat in een reactie op de grote veranderingen bij de jongerenzender.

Met het schrappen van onder meer de ochtend- en middagshow, staat 3FM aan de vooravond van een flinke reorganisatie. “3FM moet het nog veel meer zoeken in sfeer en leefstijl”, vindt Paul. “Ze hebben de afgelopen jaren enorm geschutterd met hun muziekkeuze. Dan mocht hiphop weer wel, dan weer niet, want dat verbindt niet.”

Programmering

Een stevige programmering is essentieel, aldus Paul. “En een goed geproduceerde ochtendshow, waar veel voorbereidingstijd in zit, dat is echt heel belangrijk. De producer mag bij wijze van spreken meer verdienen dan de dj.”

Sander Hoogendoorn is deze week voor het laatst te horen in de ochtend op 3FM. Ook Frank van der Lende stopt als presentator van het middagprogramma. Het vertrek is niet hun eigen keuze.

Foto: ANP