Home Landelijke radio Paul Sneijder stopt als NOS-correspondent in Brussel

Paul Sneijder stopt als NOS-correspondent in Brussel


Paul Sneijder stopt als correspondent bij de NOS. Hij deed vanuit Brussel verslag van ontwikkelingen rond Europa, de NAVO en België en werkte daar samen met Wessel de Jong en Chris Ostendorf. Snijder gaat een eigen communicatie- en adviesbureau beginnen in Brussel. 

 

Paul Sneijder heeft ruim 28 jaar voor de NOS gewerkt. Hij begon in 1983 als politiek verslaggever op de Haagse redactie van het NOS-journaal. Daarna werkte hij mee aan het Half Zes-journaal. In 1989 vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij werkte als correspondent voor de NOS en NOVA. In 1997 vertrok hij naar Brussel.

 

"Ik heb de afgelopen veertien jaar geprobeerd veel mist en misverstanden over Europa weg te nemen. Europa, in al zijn complexiteit, was daarbij niet altijd hulpvaardig. Toch is de EU niet uit onze toekomst weg te denken. Daarbij gaat het niet alleen om de vraag wat Europa voor Nederland kan doen, maar ook om wat Nederland kan doen voor Europa", aldus Sneijder.

 

De NOS gaat voortaan verder met twee correspondenten in Brussel. Chris Ostendorf gaat zich bezighouden met Europa en de NAVO en Joris van Poppel met België en Europa). Daar komt nog een bureauredacteur bij. 

 

De laatste tijd zijn er veel wisselingen in het correspondentenbestand van de NOS. Zo vertrekt Ron Linker van de VS naar Frankrijk, Wessel de Jong gaat daarom van België naar de VS. De Jong wordt in België vervangen door Joris van PoppelHennah Draaibaar, die verslag deed vanuit Suriname stopt, net zoals Wilma van der Maten, die in India zat. Zij wordt opgevolgd door Lucas Waagmeester die Zuid-Afrika daarom verlaat.

Vorig artikelBuma/Stemra kijkt naar oplossing voor FunX-artiesten
Volgend artikelAgentschap stuurt laatste waarschuwing naar 1300 etherpiraten