Home Landelijke radio Patrick Lodiers wil meer buitenlands nieuws op Radio 1

Patrick Lodiers wil meer buitenlands nieuws op Radio 1

Patrick Lodiers is zojuist begonnen aan z’n nieuwe klus als presentator op NPO Radio 1. Hij vervangt Eric Corton bij ‘De Nieuws BV’ van BNN/VARA. Corton stopte in augustus vorig jaar met de presentatie van het programma. Eind vorig jaar werd al aangekondigd dat de oud-voorzitter van BNN het zou overnemen.

“Ik hoop op meer buitenlands nieuws, buitenlandse verhalen en inspiratie uit het buitenland. Zo kunnen we het programma uitbouwen tot een echte multinational”, zegt Lodiers. “De Nieuws BV is een heel gevarieerd programma. Met Roelof van de Redactie, de Druktemakers, het Lagerhuis, Bureau Sport is het een bijzonder club mensen waar de energie vanaf spat. Die energie maakt dat het programma een bijzondere toon heeft. Het is optimistisch en fris en dat allemaal onder de bezielende leiding van Willemijn. Fantastisch om nu naast haar te gaan zitten. Ik luisterde altijd al naar haar, maar nu kan ik er ook naar kijken. En natuurlijk heel veel van leren.”

Lodiers vormt nu een dagelijks duo met Willemijn Veenhoven. “Het is een eer om in de voetsporen te mogen treden van Felix en Eric. Dat zijn echt twee radio-grootheden. Samen met Willemijn Veenhoven wil ik nu een bijzonder duo op de zender gaan vormen.”

Radio 1 is geen nieuwe plek voor Lodiers. Eerder presenteerde hij ook al ‘De Overnachting’. “De Overnachting is natuurlijk een favoriet van me. Maar ook Kamerbreed en natuurlijk Langs De Lijn, daar luister ik vaak naar. Standpunt.nl met tikkie-takkie interviewer Sven Kockelmann vind ik ook heel goed. En laten we Met Het Oog Op Morgen niet vergeten natuurlijk.”

Ook was hij te horen op BNR Nieuwsradio.

Foto: KRO-NCRV

Vorig artikelDit willen de politieke partijen met media en publieke omroep
Volgend artikelVormgeving Radio 1 krijgt BUMA Award