Home Landelijke radio NPO Radio 1 Patrick Lodiers opvolger Eric Corton bij Radio 1

Patrick Lodiers opvolger Eric Corton bij Radio 1

Patrick Lodiers wordt in de loop van 2017 de nieuwe vaste presentator van De Nieuws BV op Radio 1. Lodiers gaat het programma maken met Willemijn Veenhoven. Hij volgt daarmee Eric Corton op, die eerder dit jaar stopte als vaste presentator bij het radioprogramma.

Lodiers keert hierdoor terig bij BNN-VARA na een uitstapje bij KRO-NCRV. Hier maakte hij het televisieprogramma De Reünie, dit blijft hij ook doen.

Marc Adriani, zakelijk directeur BNN-VARA: “Patrick presenteerde bij ons spraakmakende programma’s als Je Zal Het Maar Hebben, Over Mijn Lijk, De Lama’s en De Grote Donorshow. Als voormalig voorzitter van BNN was hij groot voorstander van de fusie met de VARA. Kortom, Patrick ademt ons DNA. We zijn blij met zijn terugkeer. Welcome back, Patrick!”

Lodiers is geen onbekende op Radio 1. Eerder maakte hij in de nacht van zaterdag- op zondag het interviewprogramma ‘De Overnachting‘. Ook was hij te horen als invalpresentator bij het BNN-VARA-programma ‘De Nieuws BV’. Ook was hij te horen op BNR Nieuwsradio.

De precieze datum van Patricks eerste uitzending bij De Nieuws BV wordt later bekendgemaakt.

Foto: KRO-NCRV