Home Landelijke radio Vormgeving Radio 1 krijgt BUMA Award

Vormgeving Radio 1 krijgt BUMA Award

NPO Radio 1

De makers van de vormgeving van NPO Radio 1 hebben een BUMA Award gewonnen voor beste radiovormgeving. Jeroen Kuitenbrouwer, Ward Henselmans en Daan Jansen maakten de vormgeving in 2016.

“We wilden NPO Radio 1 net even anders laten klinken dan je zou verwachten van een nieuwszender”, aldus Jeroen Kuitenbrouwer op Radio 1. “Luisteraars weten wel dat het een nieuwszender is, dus die rode rozen hoef je niet rood te kleuren. We hebben gezocht naar een moderne en toch nieuwswaardige sound, waarbij we creatieve keuzes juist niet uit de weg zijn gegaan. Zo zit er in de tune van het NOS Radio 1 Journaal een pingpongbal verwerkt en hebben we voor Langs de Lijn en Omstreken een mix gemaakt van het oude Quincy Jones geluid met moderne beats. Het is een kleurrijk pakket waarbij elk programma zijn eigen identiteit heeft. Wij vinden de Buma Award een erg mooie waardering hiervan.” Als je nieuwe tunes introduceert hoor je bijna altijd meer negatieve dan positieve geluiden. Dat viel nu mee bij NPO Radio 1. We kregen van begin af aan veel positieve reacties op de vormgeving waar we nu de prijs mee winnen. Er zijn regelmatig mensen die de tune los willen horen.”

Ook werd radiomaker Frits Spits vanavond onderscheiden met een Gouden Harp, de prijs bedoeld voor mensen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

Foto: Raymond van Olphen