Home Landelijke radio Parool: ‘Mattie Valk gevangene van eigen personality-programma’

Parool: ‘Mattie Valk gevangene van eigen personality-programma’

Mattie Valk

Volgens Het Parool is Mattie Valk gevangene van zijn eigen personality-programma. Dat schrijft de krant in een analyse. Valk maakte maandag bekend niet de biologische vader te zijn van de onlangs geboren tweeling. Die mededeling deed hij in een persoonlijke brief, die Qmusic-collega Wietze de Jager voorlas op de radio.

“Waarom voelt hij de indringende behoefte het nieuws met iedereen te delen?”, vraagt Het Parool zich af. “Zelf schrijft hij dat hij het enorme medeleven rondom de kinderen niet langer op de juiste manier kan ontvangen, maar is hij niet vooral een gevangene geworden van zijn eigen personalityprogramma?”

“Voor Linda Duits, gespecialiseerd in populaire cultuur en media, is het een duidelijk geval ‘niet meer terug kunnen’. Deel je het begin van de zwangerschapscyclus, dan willen mensen weten hoe het afloopt. En nee, Valk had niet kunnen bedenken dat dit op zijn pad zou komen, maar tekende wel voor het volledig berichten over de zwangerschap met het tonen van de eerste foto van de echo.”

Duits vervolgt: “Media, zowel on- als offline, berichten er volop over. Maar willen Frank en Gerda uit Zoetermeer dit wel weten? Ik vermoed dat Valk nooit de intentie gehad heeft dit met heel Nederland te delen, maar hij moet zich ergens gedwongen hebben gevoeld.”

Qmusic-programmadirecteur Iwan Reuvekamp zei onlangs in een interview met RadioFreak.nl dat het geheim van ‘Mattie & Wietze’ is dat ze privé en zakelijk niet gescheiden houden op de radio. “Alles wat Mattie & Wietze meemaken, vertellen ze op de radio. Daardoor ontstaat herkenning bij de luisteraars.”

De hele analyse is te lezen in Het Parool (betaald).

Foto: RVDA