Home Landelijke radio BNN-VARA zoekt nieuw (radio)talent voor Academy 2016

BNN-VARA zoekt nieuw (radio)talent voor Academy 2016

BNN-VARA is vanaf vandaag op zoek naar jonge talenten voor de ‘BNN-VARA Academy’, de opvolger van BNN University. Designer, vlogger, journalist, redacteur, regisseur of presentator; BNN-VARA zoekt talenten voor zowel voor als achter de schermen.

Na een selectieronde mag een groep zich op zaterdag 4 juni van zijn of haar beste kant laten zien bij professionals uit het vak op het Mediapark in Hilversum. De allerbesten krijgen een plek op de BNN-VARA Academy, een leer- en werktraject waar ze alle aspecten van het maken van content voor radio, televisie en internet leren. Van voorbereiding, tot opnemen tot presenteren. Na een opleidingsperiode is er de mogelijkheid om volop mee te draaien met programma’s van BNN en VARA.

Het aanmelden voor de Talentday kan tot en met woensdag 18 mei via deze link. Daarbij kan men kiezen uit de vier categorieën nieuwe mediamakers (1), journalistieke en creatieven redacteuren voor radio en televisie (2), camjo’s en itemregisseurs (3), en presentatoren, interviews en voice-overs.

“De afgelopen jaren heb ik gezien dat de formule van BNN University goed werkt. Mensen als Dennis Storm, Filemon Wesselink, Frank van der Lende en Tim Hofman komen er vandaan, net als een indrukwekkend aantal mensen achter de schermen”, aldus Gerard Timmer, algemeen directeur van BNN-VARA. “Met de komst van Ralph Stam als projectleider hopen we deze lijn van talentontwikkeling voort te zetten voor zowel BNN als VARA en de opleiding te bestendigen voor de toekomst.”

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.