Het Curaçaose Nederlandstalige radiostation Paradise FM heeft z’n ochtend-dj moeten ontslaan vanwege de economische situatie op het eiland. “Die was al niet stabiel en is inmiddels schrijnend”, laat een woordvoerder weten.

“Paradise FM is een commercieel radiostation en wij zijn net als andere media bedrijven voor een groot deel afhankelijk van adverteerders. Sinds er door de overheid een lockdown is afgekondigd door het coronavirus, hebben bijna al onze adverteerders geen inkomsten meer, hetgeen ook op ons direct impact heeft.”

Wat de gevolgen op langere termijn zijn is nog onduidelijk. “Het toerisme als een van de grootste lokale werkgevers kan door de internationale lockdown voorlopig niet meer voldoende aan de economie bijdragen, evenals de horecasector.”

Pijn in ons hart

Er ligt op dit moment een noodplan bij de Rijksministerraad in Nederland voor financiële hulp aan Curacao. “Je zult begrijpen dat wij ook onze maatregelen hebben moeten treffen. Met spijt in ons hart uiteraard.”

Ook het andere Nederlandstalige station op het eiland, Dolfijn FM, heeft de programmering moeten aanpassen en dj’s naar huis gestuurd.