Home Landelijke radio Overzicht | Radiozenders in teken van Tweede Kamerverkiezingen

Overzicht | Radiozenders in teken van Tweede Kamerverkiezingen

De landelijke radiozenders besteden deze week uitgebreid aandacht aan de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 15 maart. Een overzicht.

NPO Radio 1
De twee grote televisiedebatten bij de publieke omroep zijn rechtstreeks te volgen op NPO Radio 1. Maandag kruisen Rutte (VVD) en Wilders (PVV) elkaar een half uur lang de politieke degens in het debat van EenVandaag. NPO Radio 1 zendt het debat live uit tussen 18:15 en 19:00 uur.

Dinsdag 14 maart gaan veertien lijsttrekkers onder toeziend oog van Rob Trip nog één keer met elkaar in debat. Het NOS-slotdebat is live te volgen op NPO Radio 1 tussen 20:30 en 22:00 uur, inclusief een nabeschouwing in de radiostudio.

Op woensdag, de dag van de verkiezingen, presenteren Tijs van den Brink en Lara Rense van 20:00 tot 02:00 uur ‘Nederland Kiest’. Ook politieke commentatoren, onder wie Joost Vullings, Peter Kee en Kees Boonman, schuiven aan.

Aansluitend is ‘De verkiezingsnacht van NPO Radio 1’ (02.00 – 06.00) te horen, gepresenteerd door Jurjen van den Bergh.

NPO 3FM
3FM is woensdag de hele dag te vinden op Utrecht Centraal. “In deze studentenstad gaat een grote groep jonge kiezers voor het eerst naar de stembus. In het hart van het drukste station van Nederland vinden luisteraars, reizigers en stemmers het leukste stembureau van Nederland en brengen ze hun stem uit”, aldus de publieke popzender.

NPO Radio 5
Het Radio 5-programma ‘Tijd voor MAX Radio’ is op zoek naar liedjes die te maken hebben met de verkiezingen. Op Verkiezingsdag wordt de complete lijst bekendgemaakt. Stemmen op het favoriete nummer kan via de site van Radio 5.

Radio 538
538 ontvangt de laatste van de negen lijsttrekkers. Maandag is Alexander Pechtold (D66) te gast in ‘De Coen en Sander Show’, dinsdag is Geert Wilders (PVV) te horen bij ‘Evers Staat Op’.

Qmusic
Ochtend-dj’s Mattie Valk en Wietze de Jager van Qmusic komen woensdag live vanuit het kleinste stembureau van Nederland in Marle, Overijssel. Het is de tweede keer dat de twee dj’s dat doen. Ook Stephan Bouwman is ’s middags met zijn middagshow vanuit het Overijsselse plaatsje te horen.

100% NL
Zender 100% NL gaat woensdag op zoek naar de allereerste stemmer van Nederland. Het eerste stembureau opent om 05:30 uur en 100% NL verwelkomt daar de eerste stemmer. Voor de gelegenheid begint dj Lars Boele zijn ochtendshow al om 05:30 uur.

NPO Radio 2
De hele dag zijn verslaggevers van de NOS te horen in de uitzendingen van NPO Radio 2. De nacht na de verkiezingen presenteren Marisa Heutink en Frank van ’t Hof de Verkiezingsnacht. Ze bellen onder andere met politici voor wie het nog onzeker is of ze in de Tweede Kamer komen.