Home Landelijke radio 3FM en Qmusic vanuit stembureau op 15 maart

3FM en Qmusic vanuit stembureau op 15 maart

3FM en Qmusic komen op verkiezingsdag 15 maart allebei live vanuit een stembureau. 3FM is de hele dag te vinden op Utrecht Centraal. “In deze studentenstad gaat een grote groep jonge kiezers voor het eerst naar de stembus. In het hart van het drukste station van Nederland vinden luisteraars, reizigers en stemmers het leukste stembureau van Nederland en brengen ze hun stem uit”, aldus de publieke popzender.

Tot aan de verkiezingen is er sowieso veel aandacht voor politiek op 3FM. Dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende ontvangen om beurten lijsttrekkers in de studio. 3FM-dj Roosmarijn duikt in het politieke klimaat van de toekomst. Vanaf donderdag 2 maart voelt ze in 3VOOR12 Radio (21:00 – 00:00 uur) de lijsttrekkers van de toekomst aan de tand: onder andere Lilian Marijnissen (SP) en Dennis Wiersma (VVD) zijn te gast.

Ochtend-dj’s Mattie en Wietze van Qmusic komen 15 maart live vanuit het kleinste stembureau van Nederland in Marle, Overijssel. Het is de tweede keer dat de twee dj’s dat doen. Luisteraars worden uitgenodigd hun stempas om te zetten naar een kiezerspas zodat ze ook in Marle kunnen komen stemmen.