Home Landelijke radio Oud & Nieuw op de landelijk zenders

Oud & Nieuw op de landelijk zenders

Veel radiostations veranderen met ingang van het nieuwe jaar hun programmering. Voor dat het zover is, hebben veel radiostations rond de jaarwisseling een aangepaste programmering. Zoals ieder jaar zetten we alle speciale uitzendingen voor je op een rij.

Radio 1
Op oudejaarsdag volgt Radio 1 de normale programmering. 's Avonds is tussen 20:30 en 22:00 uur de oudejaarsconference 'Een Oudejaars' van Pieter Derks te horen. Om middernacht begint het nieuwe jaar met de tweede aflevering van de 'Week van het AVRO Radiotheater'. Het theaterstuk '237 Redenen Voor Seks' is speciaal voor Radio 1 bewerkt tot een radiodrama. Daarna zijn de normale nachtprogramma's van WNL te horen.

Op Nieuwjaarsdag zond Radio 1 jarenlang een Nieuwjaarsreceptie uit, maar aan die traditie komt een einde. Het radiostation zendt op 1 januari uit volgens de normale programmering, maar die is wel helemaal veranderd. De ochtend begint om 06:00 uur met het 'NOS Radio 1 Journaal' met Marcel Oosten en Freqerique de Jong. Daarna is van 9:00 tot 12:00 uur 'De Ochtend' te horen met Jurgen van den Berg en Ghislaine Plag. De lunch wordt gevuld door Felix Meurders en Willemijn Veenhoven en hun 'De Nieuws BV'. Tussen 14:00 en 16:30 uur is de eerste uitzending van Radio EenVandaag met Suzanne Bosman te horen. Lara Rense debuteert vervolgens als middagpresentatrice van het 'NOS Radio 1 Journaal'. 's Avonds zijn onder meer 'Dit Is De Dag', '1 Op Straat' en 'Bureau Buitenland' te horen.

Radio 2
Als je verrast wilt worden, moet je met oudjaar niet naar Radio 2 luisteren. Het radiostation zendt namelijk zoals altijd de finale van de 'Top 2000' uit. Gijs Staverman presenteert tussen 21:00 en 0:00 uur de finale en mag als laatste plaat de nummer 1 draaien: Queen met 'Bohemian Rhapsody'. Het nieuwe jaar begint vervolgens om middernacht met een radioregistratie van de 'Top 2000 Sing Along' met Paul de Leeuw.

Nieuwjaarsdag betekent voor de trouwe 'Top 2000'-luisteraar afkicken en daarom is het op Radio 2 'Top 2000 Afkickdag'. De hele dag zijn platen te horen die de lijst net niet haalden. De presentatie is in handen van onder anderen Sander de Heer, Jasper de Vries, Stefan Stasse en Astrid de Jong.

3FM
Op oudejaarsdag gaat 3FM lekker door met de 'Top Serious Request'. Michiel Veenstra, Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Barend van Deelen presenteren de lijst overdag. Daarna is tussen 18:00 en 20:00 het 'NOS op 3 Jaaroverzicht' te horen met nieuwslezers Bart Jan Cune en Fleur Wallenburg. Dat programma is ook te bekijken op 101TV.

Vanaf 20:00 uur gaat de 'Top Serious Request' weer even verder. Herman Hofman, Thijs Maalderink, Harm den Besten en Wijnand Speelman vieren de jaarwisseling daarom bij 3FM. Op Nieuwjaarsdag is vervolgens vanaf 10:00 uur het 'Mega Top 50 Jaaroverzicht' te horen, Barend van Deelen en Bart Arens draaien de 100 beste platen van 2013. Vanaf 18:00 uur gaat de 'Top Serious Request' weer verder; die loopt door tot vrijdag 3 januari 19:00 uur.

Radio 4
Radio 4 begint oudejaarsochtend met een cultureel jaaroverzicht in 'De Ochtend van 4'. De rest van de dag volgt het radiostation de normale programmering. Op 1 januari is tussen 13:00 en 16:00 uur het 'Nieuwjaarsconcert' door het Nederlands Blazers Ensemble te horen. Het thema dit jaar is 'De waan van de dag', de presentatie is in handen van Paul Witteman.

Radio 5
Op Radio 5 Nostalgia zijn voor zover bekend geen speciale uitzending te horen rond de jaarwisseling. Wel start het radiostation op 1 januari met zijn nieuwe programmering.

Radio 6
Voor de beste soul en jazz kun je met de jaarwisseling gewoon bij Radio 6 terecht. Op oudejaarsdag neemt de zender afscheid van de oude programmering, 's avonds zijn Wilfried de Jong, Steef Cuijpers en Winfried Baaijens te horen, daarna gaat om middernacht de nieuwe programmering in.

538 
Tim Klijn presenteert op oudejaarsdag 'Evers Staat Op' bij 538. Daarna is de 'Top 100 van 2013' te horen met Jens Timmermans en Jeroen Nieuwenhuize. Tussen 18:00 en 21:00 uur is de 'Yearmix 2013' van Martin Pieters te horen. Mark Labrand sluit het jaar af.

538 vult Nieuwjaarsdag altijd met danceprogramma's, zo ook dit jaar. Tussen 0:00 en 03:00 uur wordt de 'Yearmix 2013' herhaald. Daarna is de 'Dance Smash Mix' te horen. Tussen 04:00 en 06:00 uur zijn herhaling te horen van de programma's van Afrojack en Nicky Romero.

Op Nieuwjaarsochtend mag Tim Klijn opnieuw vroeg opstaan voor 'Evers Staat Op'. Overdag zijn vervolgens Edwin Noorlander, Jens Timmermans en Jeroen Nieuwenhuize te horen. Frank Dane presenteert op 1 januari 'RuuddeWild.nl' en 's avonds zijn Barry Paf en Mark Labrand te horen.

Slam!FM
Op oudejaarsdag is op Slam!FM de finale van de 'Slam!FM Marathonmix' te horen. Aan het eind van de avond wordt hij afgesloten met de jaarmix van Ben Liebrand. Wat er op Nieuwjaarsdag te horen is, heeft Slam!FM niet bekendgemaakt.

Sky Radio 
Sky Radio zendt met oudjaar de laatste dag van de 'VIP Hit Week' uit. Tussen 7:00 en 19:00 uur zijn de favoriete platen van bekende Nederlanders te horen. Verder zendt Sky Radio, zoals altijd, nonstop muziek uit.

Radio Veronica
De 'Super Zeroes Zesdaagse' van Radio Veronica eindigt op oudejaarsdag met de 'Veronica 00's Top 100'. Verder volgt Radio Veronica, voor zover bekend, de normale programmering.

Q-music
Sinds afgelopen zaterdag zendt Q-music de 'Top 500 van Het Foute Uur' uit. De finale daarvan is met oudjaar te horen. Na de ochtendshow met Joep Roelofsen, presenteren Koen Hansen, Wouter van der Goes en Erik van Roekel de lijst. 's Avonds is nog meer foute muziek te horen met 'Fout & Nieuw'. Q-music zendt morgen tussen 10:00 en 17:00 uur non-stop de iTunes Top 100 van 2013 uit. Daarna starten de gepresenteerde programma's weer.

100%NL
100%NL heeft geen wijzigingen in de programmering vanwege de jaarwisseling bekend gemaakt.

Radio 10
Van begin december tot de Kerst zond Radio 10 de 'Top 4000' uit. Sinds afgelopen vrijdag herhaalt het radiostation de beste platen uit de lijst, op oudejaarsdag zijn van 12:00 tot 20:00 uur opnieuw de 100 populairste platen te horen. Daarna volgt tot 3:00 uur 's nachts 'Happy New Year's Party' met de grootste partyclassics aller tijden.

BNR Nieuwsradio
Op oudejaarsdag volgt BNR Nieuwsradio de normale programmering. Op Nieuwjaarsdag zijn herhalingen van diverse programma's te horen.

Sublime FM
Sublime FM heeft tussen 22:00 en 23:00 uur een speciale oudejaarsuitzending van Dutch Jazz met Bart Wirtz en Rolf Delfos. Vanaf 23:00 uur neemt dj Sandstorm het over. Tot 00:00 uur met de de Sublime FM Jazz Mash 2013 Yearmix en na middernacht met funky hits en classics.