Home Landelijke radio Oud-medewerkers: “PowNed is ingeslapen graaiersroedel geworden”

Oud-medewerkers: “PowNed is ingeslapen graaiersroedel geworden”

PowNed is een ‘ingeslapen graaiersroedel’ geworden. Dat zeggen voormalige medewerkers van de omroep tegen Nieuwe Revu. “Het interesseert ze geen zak meer. Ze vullen hun zakken. Klaar”, aldus één van de oud-medewerkers. Er is vooral veel kritiek op bestuurders Dominique Weesie, Rutger Castricum en de commercieel bestuurder Roeland Mackloet.

Over de commercieel directeur zegt een andere ingewijde tegen Nieuwe Revu: “Wat Mackloet doet, snapt niemand. Hij is rond de balkenendenorm commercieel directeur van een omroep met maar één programma. Radio verwaarlozen ze ook, dus wat is dan precies die commercie?.”

PowNed stopte eind vorig jaar met radiomaken op 3FM. Het enige overgebleven programma van de omroep, ‘Markplaats’ met Mark van der Molen, ging over naar AVROTROS. Op Radio 1 nam Prem Radhakishun het nachtprogramma van Erik de Vlieger over. Radhakishun begon zijn eerste uitzending in januari met een tirade tegen de publieke omroep. Hij noemde de mensen die bij de NPO werken ‘dictators’, ‘zakkenvullers’ en ‘narcistische onnozele subsidievreters’.

Jan Roos reageerde verontwaardigd en twitterde: “Nu mag Prem alles slopen. Zo rolt PowNed, alles moet stuk. Wat is die club afgegleden.” Roos vertrok in augustus 2015 bij PowNed. “De reden dat Jan Roos is vertrokken is simpel. Hij wilde een talkshow, maar Weesie heeft hem dat ontzegd. Om de verhoudingen een beetje te schetsen: Weesie heeft zich echt ingespannen om hem officieel te ontslaan, in plaats van een opzegging te accepteren”, aldus een oud-medewerker.

‘Grote onzin’
Dominique Weesie spreekt het artikel in Nieuwe Revu tegen. Op BNR Nieuwsradio noemde Weesie het ‘een groot onzin-artikel’. “Ik zou Jan hebben ontslagen, maar ik ben diegene geweest die zich tot het laatste moment heeft ingespannen om Jan te behouden, omdat Jan een enorm talent is”, aldus Weesie. De omroepbaas vindt de benaming ‘dictator van PowNed’ ook uit de lucht gegrepen. “Hele mooi, maar ik herken het niet.”