Home Landelijke radio CvdM stelt BNN-VARA onder verscherpt toezicht

CvdM stelt BNN-VARA onder verscherpt toezicht

Logo BNN VARA

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft omroep BNN-VARA onder verscherpt toezicht gesteld. De omroep heeft volgens het CvdM meerdere malen de regels overtreden bij nevenactiviteiten, zo meldt NRC.

De druppel voor het ‘intensief’ onder toezicht stellen van BNN-VARA is een aflevering van De Wereld Draait Door, waar in de zendtijd van het programma reclame gemaakt werd voor het eigen DWDD-pop-uprestaurant, dat al na twee dagen dicht ging vanwege vernietigende recensies en reacties.

Uit onderzoek van NRC blijkt dat BNN-VARA de financiële risico’s van het pop-uprestaurant te rooskleurig voorspiegelde, toen de omroep het CvdM om toestemming vroeg voor de nevenactiviteit. Ook bij andere nevenactiviteiten, zoals dvd-verkoop en de ticketverkoop voor het festival De Wereld Draait Buiten – werden de regels overtreden.

BNN-VARA erkent in een reactie aan NRC dat in het verleden aanvragen voor nevenactiviteiten niet altijd zorgvuldig zijn verlopen. Ondanks herhaalde waarschuwingen heeft de omroep nog geen boete gekregen van het Commissariaat.