Home Landelijke radio Oprichter radio West naar NOS Journaal

Oprichter radio West naar NOS Journaal

Opricher van Radio west Ron Fresen vertrekt per 1 mei naar het NOS Journaal. Dat heeft de regionale omroep donderdag bekend gemaakt. Fresen gaat werken als politiek verslaggever op de Haagse redactie.

Tijdens de crisis over het voortbestaan over Radio TV West heeft Fresen in december al aangekondigd dat hij de weg vrij zou maken voor een nieuw begin van de omroep. Fresen was een van de oprichters van Radio West in de jaren tachtig. Hij was ook vanaf het begin betrokken bij TV West. De laatste 3,5 jaar was hij hoofdredacteur.

RTV West kwam in zwaar weer terecht door financieel wanbeleid. Bij een sanering moesten 42 mensen worden ontslagen. De toekomst van de zender kon in februari veilig worden gesteld door een lening van de provincie Zuid-Holland van 4,5 miljoen euro. Een faillissement werd daarmee afgewend. Maandag kondigde directeur D. Binnendijk van RTV West al aan dat hij de regiozender binnen enkele maanden gaat verlaten. Binnendijk werkt sinds een half jaar bij de zender. Op het moment dat hij aantrad, werd hij gelijk geconfronteerd met een roerig begin door wanbeheer van de vorige leiding. Om die reden stapt hij op. (ANP)