Het personeel van L1 heeft het werk aan het begin van de middag een uur lang neergelegd. Er is sprake van een vertrouwensbreuk tussen de medewekers van de regionale omroep en directeur Peter Elbers. Het personeel eist voor carnaval een definitieve oplossing voor de situatie, schrijft 1Limburg. Mogelijk volgen er nog meer acties.

De ondernemingsraad van L1 heeft vanavond een gesprek met de Raad van Commissarissen. De korte werkonderbreking van vanmiddag is bedoeld om de ondernemingsraad extra ondersteunen. Zo’n zeventig van de ruim honderd medewerkers legden het werk neer. De uitzendingen op de radio gingen ondanks de actie gewoon door.

Volgens het personeel van L1 heeft directeur Elbers, die afgelopen zomer werd aangesteld, “een autoritaire wijze van leidinggeven” en “een gebrek aan verbindende initiatieven”. Elbers zou zich amper laten zien op de werkvloer. Daarnaast zou hij mailverkeer willen kunnen inzien en hij heeft plannen om verborgen camera’s op te hangen op de redactie van de omroep. Door de werkwijze van Elbers meent de redactie dat bronbescherming in gevaar komt. Sommige medewerkers voelen zich onveilig.

Vorig artikelMedewerkers L1 willen gaan staken
Volgend artikelLeo Blokhuis gaat maandelijkse online Top 2000-quiz presenteren