Home Landelijke radio Opleiding Journalistiek in Zwolle kan voorlopig doorgaan

Opleiding Journalistiek in Zwolle kan voorlopig doorgaan


De opleiding Journalistiek van hogeschool Windesheim kan tot eind 2013 blijven bestaan. De accreditatieorganisatie NVAO vindt het herstelplan dat de opleiding heeft ingediend "ingrijpend en grondig" en de doelstellingen lijken haalbaar, meldt de opleiding.

De hogeschool kwam eind vorig jaar in opspraak toen bleek dat 86 studenten die na 2009 afstudeerden onterecht een diploma hadden gekregen. Staatssecretaris Zijlstra van onderwijs dreigde zelfs met sluiting van de school als er geen goed herstelplan zou komen. Volgens de NVAO ligt zo'n plan er nu. Het biedt volgens de accreditatieorganisatie "voldoende vertrouwen dat de beoogde doelstellingen kunnen worden gehaald".

Windesheim wil de opleiding Journalistiek niet alleen repareren, maar ook weer laten excelleren. Daarom gaat het herstelplan verder dan alleen reparatie van de onvoldoende beoordeelde onderdelen van de opleiding.

De NVAO zal de opleiding de komende periode intensief volgen. In september worden de scripties van de net afgestuurde studenten bekeken. Een panel van onafhankelijke deskundigen zal een oordeel geven over het hbo-bachelorniveau van afgestudeerden. Bij een blijvend positief oordeel kan Windesheim medio 2013 een nieuwe accreditatie aanvragen.

Vorig artikelEen week muziek uit de sixties op Radio 5 Nostalgia
Volgend artikelMartijn Biemans inval-dj op Radio 538