Home Landelijke radio Opbrengst 3FM Serious Request naar moeders die geraakt worden door oorlog

Opbrengst 3FM Serious Request naar moeders die geraakt worden door oorlog

De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar vrouwen die op wat voor manier dan ook zijn geraakt door oorlog. Dat heeft dj Eric Corton zojuist bekendgemaakt op 3FM. "Mannen gaan weg omdat ze gaan vechten of omkomen en vrouwen staan er dan alleen voor. Vervolgens krijgen ze ook nog te maken met seksueel geweld, waarna ze moeten vluchten. En als de oorlog dan voorbij is, moeten ze weer terug naar hun oude omgeving. En daar gaat het Rode Kruis bij helpen. Een stille ramp die mondiaal meer dan tien miljoen vrouwen raakt. 

De drie dj’s in het Glazen Huis gaan er van 18 december tot en met 24 december alles aan doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het Rode Kruis kan deze vrouwen hiermee een basis geven om voor hun kinderen te zorgen en de hulpmiddelen aanreiken om een inkomen te genereren.

Het Rode Kruis biedt moeders, geraakt door oorlog en conflict, directe noodhulp, zoals onderdak, voedsel, schoon drinkwater en gezondheidszorg, inclusief psychische hulp bij onder meer seksueel geweld. Daarnaast helpt het Rode Kruis deze moeders bij de zoektocht naar hun familie.

Het Glazen Huis van 3FM staat dit jaar in Leiden.

Vorig artikelRadio 1 zendt Tour Top 100 uit
Volgend artikelWereldomroep stopt met programma’s voor vakantiegangers