Home Landelijke radio Radio 1 zendt Tour Top 100 uit

Radio 1 zendt Tour Top 100 uit


Radio 1 zendt van 2 tot en met 24 juli de Tour Top 100 uit. Tijdens de drie weken van de Tour de France zijn dagelijks vijf liedjes te horen bij de programma's Tour ontwaakt, de Proloog en Radio Tour de France. Luisteraars kunnen sinds vanmiddag stemmen op de lijst, passend bij het Tour de France gevoel. Luisteraars stellen zo de Radio 1 Tour Top 100 samen.

De keuzelijst bevat een uitgebreide opsomming van Franstalig repertoire, zoals Patrick Bruel met 'Casser la Voix' of 'Il est cinq heures, Paris s'éveille?' van Jacques Dutronc. Stemmers kiezen maximaal tien platen uit de lijst, waarvan vijf nummers vrije keuze mogen zijn. Via Facebook en Twitter kunnen ze hun lijst met anderen delen. Tijdens de stemperiode dragen bekende Nederlanders en Radio 1 presentatoren op zender suggesties aan voor het stemmen en maken ze hun Top 3 bekend.

Op de website van Radio 1 delen luisteraars verhalen over hun chansons en staat informatie over de liedjes. Op zondag 24 juli wordt in het laatste uur van Radio Tour de France de nummer 1 gedraaid.