Home Landelijke radio Ook Groningen in de strijd om Glazen Huis 3FM

Ook Groningen in de strijd om Glazen Huis 3FM

Er lijkt een ware strijd los te branden tussen gemeenten om het Glazen Huis van 3FM binnen te halen. De PvdA-statenfractie van de provincie Groningen wil dat het provincie- en het gemeentebestuur van de stad Groningen een serieuze poging doet om 3FM Serious Request naar de stad Groningen te halen. Gedeputeerde Hans Gerritsen (PvdA) gooit een balletje op bij de publieke popzender. Dat gebeurt dit weekend als Gerritsen op het popfestival Eurosonic een ontmoeting heeft met de radiomakers.

"De komst van het Glazen Huis kan een klapper zijn voor de stad", zegt PvdA-statenlid Laura Broekhuizen. "Een hele mooie happening, maar ook een geweldige promotie. Vergeet niet dat de uitzendingen vele miljoenen kijkers en luisteraars trekken." Broekhuizen: "het zou toch wat zijn als Groningen 3FM zou kunnen strikken. En waarom eigenlijk niet? De stad heeft veel te bieden en is er bruisend genoeg voor. Mooi dat Gerritsen een poging doet. En nu maar hopen dat het lukt."

Eerder maakte de organisatie van Winterland in Maastricht bekend dat de kans groot is dat het Glazen Huis naar het Vrijthof in Maastricht komt. Naast Maastricht willen ook Tilburg en Heerlen de actie graag binnen halen. De Brabantse stad viert dit jaar uitgebreid dat het 200 jaar stadsrechten heeft en wil het feestjaar afsluiten met het Glazen Huis.

Opmerkelijk is dat de gemeente Utrecht op de eigen site meldt dat 3FM van 19 tot en met 24 december met het Glazen Huis op de Neude zal staan.

Serious Request begon in 2004 in Utrecht en heeft ook al in Den Haag en Breda gestaan.