Home Landelijke radio Dolf Jansen en Winfried Baijens krijgen programma op Radio 6

Dolf Jansen en Winfried Baijens krijgen programma op Radio 6

Dolf Jansen en Winfried Baijens krijgen vanaf aankomende weekend een eigen programma op Radio 6. Het programma van Dolf Jansen gaat ‘Afslag Thunder Road’ heten. De eerste twee uitzendingen zijn gepresenteerd door Leo Blokhuis, maar zondag neemt de cabaretier zelf plaats achter de microfoon. "Slechts drie maanden nadat ik door een combinatie van foute keuzes en marketingonderzoekjes van 3FM werd verjaagd, keer ik terug. Op radio6", zo zegt Jansen er zelf over.

Radio 6 is alleen via de kabel en internet te horen, maar dat stoort Dolf niet. "Radio luisteren op de radio, in de ether, dat is zooooooo 2008!" Het programma is tussen 18:00 en 20:00 uur te horen. In ‘Afslag Thunder Road’ draait Dolf Jansen alleen maar liedjes die volgens hem goed genoeg zijn. "Singer-songwriters vooral, vleugjes americana en country, sessies zonder al te veel stekkers, maar ook popmuziek waarin het liedje ver boven de gitaarsolo en de beukende drum uitstijgt", zo omschrijft hij het zelf.

Winfried Baijens is iedere zaterdag en zondag te horen tussen 16:00 en 18:00 uur met ‘Weekend Winfried’. "Elke zaterdag en zondag zullen de nieuwste en de beste platen van (elektronische) jazz, psychedelische soul en deep funk te horen zijn. Muziek waar je het hele weekend van wakker blijft", zo omschrijft de zender het programma.

Baijens presenteert op vrijdag ook ‘BNN Today’ op Radio 1 en in de nacht van dinsdag op woensdag op 3FM. Dolf Jansen is ook nog te horen op Radio 2 met ‘Spijkers met Koppen’.