Home Landelijke radio Ook Goeiemorgen! vervangt Kicken in ochtend Radio Veronica

Ook Goeiemorgen! vervangt Kicken in ochtend Radio Veronica

Colin Banks presenteert vanaf aanstaande maandag het nieuwe ochtendprogramma van Radio Veronica. Tussen 06:00 en 09:00 uur zal de dj te horen zijn met ‘Ook Goeiemorgen!’. Hij volgt hiermee het programma ‘Kicken Wordt Wakker!’ van Patrick Kicken op.
De afgelopen tijd gingen er diverse geruchten dat de ochtendshow van Patrick Kicken op losse schroeven zou staan. Rick van Velthuysen zou volgens de geruchten in de race zijn geweest als opvolger van Kicken. Radio Veronica ontkende de gesprekken met Van Velthuysen en het vertrek van Kicken.
In ‘Ook Goeiemorgen!’ zal een stuk meer muziek te horen zijn dan in ‘Kicken Wordt Wakker!’, ook zal Colin Banks als dj een ondergeschikte rol spelen. Een aantal mede-presentatoren items verzorgen in het programma, onder de noemer ‘all-star cast’ Arend Langenberg neemt het nieuws door, Olav Mol vertelt over de autosport en Jan Paparazzi belt met bekende figuren in de entertainmentwereld.

"Geloof niks van het verhaal dat het door matige luistercijfers zou komen, want dat is gewoon niet waar", zegt Patrick Kicken. "Wat wel waar is, is dat ik het gewoon niet meer trok, 24 uur per week radiomaken. De creatieve kraan zat al een tijdje dicht en de behoefte om echt op te vallen had ik ook niet meer. Ook kwamen er weer twee praatprogramma’s bij in de ochtend met 2 bekende personalities (Ruud de Wild bij Q en Adam Curry op Arrow), extra concurrentie dus bovenop twee andere hele bekende Nederlanders, Edwin Evers en Giel Beelen. De leiding van Veronica wilde hier iets tegenoverstellen met meer muziek en minder gebaseerd op een gezellige sfeer. In zo’n setting past duopresentatie tussen Jan en mij niet meer, dus was de keuze snel gemaakt om er een neutralere dj neer te zetten die minder zijn eigen ik op de radio laat doorschemeren."

Patrick Kicken zal voorlopig niet te horen zijn op Radio Veronica. Over de toekomst van de dj bij het radiostation zal de komende tijd worden gepraat. De ochtendshow ‘Kicken Wordt Wakker!’ is bijna drie jaar te horen geweest.
Op zaterdag en zondag zal Jules van Hest van 6:00 tot 9:00 uur een speciale weekendeditie van ‘Ook Goeiemorgen!’ presenteren. Verder zal het nachtprogramma ‘Oh Wat Een Nacht!’ met Vincent de Lijsser en Silvan Stoet voortaan een uur langer duren. Het weekendprogramma ‘Veronica’s 80s Hotline’ van Colin Banks zal daarnaast worden overgenomen door Vincent de Lijsser.