Bert Klaver stopt als directeur-bestuurder van Rijmond. Eind dit jaar vertrekt hij bij de regionale omroep. “Mijn werk is gedaan; de klus is geklaard. Sinds mijn aanstelling in 2016 is Rijnmond omgevormd van een traditionele radio- en televisieomroep naar een modern digitaal mediabedrijf met de focus op online”, zegt Bert over zijn vertrek.

Onder Klaver (65 jaar) veranderde RTV Rijnmond van naam in Rijmond. Ook veranderde onder meer de manier van werken op de redactie. “Ik ben ongelooflijk trots op onze medewerkers, die met veel passie voor hun vak nieuwe vaardigheden hebben ontwikkeld, die horen bij de positie van Rijnmond als onbetwiste en toonaangevende mediapartij in onze regio”, zegt de directeur in een persbericht.

Begonnen bij NOS

Bert startte zijn loopbaan bij de NOS en vervulde diverse management- en directieposities bij het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB), RTL Nederland en de laatste negen jaar bij Rijnmond.

Ali Bouchrit, voorzitter van de Raad van Toezicht van Rijnmond: “Bert heeft, samen met zijn team, significante veranderingen op zowel het organisatorische als op het cultuurvlak doorgevoerd om Rijnmond klaar te maken voor de toekomst. We hebben nu de tijd om zorgvuldig op zoek te gaan naar een nieuwe directeur die leiding gaat geven aan ons mooie mediabedrijf.”

Foto: Rijnmond