Het overleg tussen de raad van commissarissen (RVC) van L1 en de vakbonden is mislukt. Beide partijen hebben de afgelopen dagen meerdere keren met elkaar gesproken, maar komen niet tot overeenstemming. De RVC van L1 weigert directeur Peter Elbers, die al langere tijd onder vuur ligt, te ontslaan. Het bestuur van de regionale omroep zegt nu naar de ondernemingskamer te stappen. Personeel en de vakbonden laten het daar niet bij zitten, stellen ze in een verklaring.

Het is al langere tijd onrustig bij L1. De onrust begon vorig jaar, met het vertrek van twee directeuren, gevolgd door de benoeming van Peter Elbers als nieuwe bestuurder. De nieuwe directeur lag vrijwel vanaf het begin overhoop met de Ondernemingsraad en het personeel. Elbers zou autoritair optreden en slecht communiceren.

Ook het privacystatement van de directeur was omstreden; zo wilde hij verborgen camera’s op de redactie van L1 hangen en de mails van de Limburgse journalisten kunnen lezen. Dat omstreden plan trok hij onlangs in. De RVC vindt dat de manier waarop Elbers binnen het bedrijf wordt aangepakt ‘basale fatsoensnormen te buiten gaat’.