Home Landelijke radio Omroepmedewerkers in actie tegen bezuinigingen

Omroepmedewerkers in actie tegen bezuinigingen


Een groep omroepmedewerkers start een actie tegen de bezuinigingen op de publieke omroep. Het nieuwe kabinet wil in 2015 200 miljoen euro per jaar bezuinigen. "Dat is een kwart van het budget van de publieke omroep. Dat raakt dus echt de kern van de omroep", zegt Sander 't Sas, verslaggever van Eén Vandaag en een van de initiatiefnemers van de 'Bezorgde Omroepmedewerkers'.

Er is een petitie gestart via internet. Begin november is er een bijeenkomst waarin verder wordt nagedacht hoe er actie wordt gevoerd.

Het platform 'Bezorgde Omroepmedewerkers' werd in september 2003 opgericht, vanwege de plannen van staatssecretaris Medy van der Laan die wilde hervormen en bezuinigen. Het platform is nu nieuw leven ingeblazen. "Wij hebben als omroepmedewerkers toen gezegd dat dit niet ten koste mocht gaan van de programma's. En ook nu snappen we dat er bezuinigd moet worden, maar het staat niet in verhouding. Elders moet zeven tot acht procent worden bezuinigd, bij de omroep een kwart."

De protesten worden gesteund door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (waar 't Sas voorzitter van de sectie omroep is) en FNV Kiem.

Vorig artikelAuteursrechtenregeling jingles en tunes NPO mag
Volgend artikelMaya Eksteen naar Radio M Utrecht