Home Landelijke radio Omroepen boycotten op BNN-nummer

Omroepen boycotten op BNN-nummer

De omroepverenigingen NPS en VARA hebben hun dj’s verboden het ledenwerfnummer van BNN, ‘5 Jaar en nog lang niet klaar’ op de radio te draaien. Dit schrijft de Volkskrant.

De NPS en de VARA zouden ‘geen wervingsnummers willen uitzenden’. Kopers van de single, waar onder andere Jim, Do en Kim-Lian op meezingen, worden automatisch lid van omroep BNN.

“Het is geen goed idee om ledenwerfspots te draaien in programmatijd”, zegt programmaleider Rob Heukels van de NPS. “Dit is een verschraling van het muziekaanbod”.

Hun dj’s, waaronder Rob Stenders en Giel Beelen, hebben echter geen gehoor gegeven aan het verbod en draaien het nummer toch. Claudia de Breij, VARA-dj en oud BNN-dj, geeft tegenover de Volkskrant haar mening: “Belachelijk. Ik hoorde net voor de uitzending dat de VARA dit lied boycot. Schandalig. Ik sta achter de actie van BNN.”

Ook de VPRO is ‘niet enthousiast’ over de keuze voor het BNN-lied. Eindredacteur Gerard Walhof: “Het is in de eerste plaats geen goed nummer. De Megahit moet het paradepaardje zijn”. De VPRO zegt het nummer niet te draaien omdat de omroep dat niet verplicht is.

De single is deze week ook Megahit op 3FM en daardoor word de single ook veel gedraaid door de verschillende omroepen.

BNN-voorzitter Gerard Timmer noemt het verbod ‘niet slim en niet collegiaal’. Timmer: “Als de NPS besluit om uit principe dit lied niet te draaien, dan vraag ik me af hoe we in de toekomst met elkaar kunnen samenwerken”.