Home Landelijke radio 3FM vraagt aan Publieke Omroep om top dj’s te behouden

3FM vraagt aan Publieke Omroep om top dj’s te behouden

De leiding van popstation 3FM heeft bij de Publieke Omroep een dringend verzoek ingediend om VARA en BNN te helpen bij het betalen van de hoge salarissen van de populaire disc-jockeys Rob Stenders en Ruud de Wild, dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Zendercoördinator Florent Luykcx van 3FM is als de dood dat de omroepen anders hun gages niet meer kunnen betalen en dat de toppers naar zenders als Yorin FM en Radio 538 vertrekken. De commerciëlen bieden lucratieve salarissen.

Dat bevestigt Ruurd Bierman van de raad van bestuur van de Publieke Omroep. Een beslissing is nog niet genomen, maar Bierman sluit niet uit dat er geld uit het potje ‘programmaversterking’, waarin elke omroep zo’n 10 procent van haar budget stort, zal worden aangewend.

Volgens de VARA, die benadrukt dat ‘grote namen’ nodig zijn om luisteraars en reclamegelden te trekken, is dat ‘in lijn met het systeem’. Maar Bierman nuanceert: “Het is een duivels dilemma, want dat geld is natuurlijk bedoeld voor programma’s en niet voor salarissen”.

D66 heeft staatssecretaris Medy van der Laan van Cultuur en Media al laten weten dat er volgens haar op die manier op ‘een oneigenlijke manier met belastinggeld aan concurrentievervalsing en prijsopdrijving wordt gedaan’.

Afgelopen vrijdag liet de voorzitter van de Publieke Omroep, Harm Bruins Slot, al weten dat de VARA 600.000 euro heeft gekregen om Rob Stenders te behouden. Dit bedrag valt namelijk in het niets met wat Rob Stenders aan reclame geld binnen brengt.