Home Landelijke radio Omroep MAX en DeNíeuwe Omroep oneens met Raad voor Cultuur

Omroep MAX en DeNíeuwe Omroep oneens met Raad voor Cultuur

De kandidaat-aspirant-omroepen MAX en DeNíeuwe Omroep vinden hun afwijzing door de Raad voor Cultuur ‘vooringenomen’. In het radioprogramma Antenne 2 zeiden ze zondag dat de Raad geen eerlijk advies heeft uitgebracht over hun mogelijke toetreding tot het publieke bestel.

Voorzitter Slagter van Omroep MAX constateerde dat er ‘feitelijke onjuistheden’ in het advies staan. Zo bekritiseert de Raad in haar rapport TV-formules van MAX die de omroepvereniging naar eigen zeggen niet heeft ingediend. Slagter: “Ik denk dat men ons plan echt niet heeft gelezen. De stelling was al gemaakt. Men wist al van tevoren: Omroep MAX mag er niet komen.”

Directeur Visser van DeNíeuwe Omroep zei het idee te krijgen “dat ze niet zitten te wachten op nieuwe omroepen. Dan doe je de deur van het zogenaamd open bestel weer dicht.”

Slagter is woedend: “Dat de Raad voor Cultuur op deze wijze omgaat met mensen die een initiatief hebben genomen vanuit de burgerij, met 80.000 leden, ik vind het echt een schande.”

Het Commissariaat voor de Media adviseerde wel positief over toetreding van DNO en MAX. Na het nog te verwachten advies van Publieke Omroep zal uiteindelijk staatssecretaris Van der Laan de knoop doorhakken.