Home Landelijke radio Geen nieuwe weg naar Media Park

Geen nieuwe weg naar Media Park

Er komt geen nieuwe weg om het Media Park in Hilversum beter bereikbaar te maken. Wel moeten andere maatregelen voor een betere doorstroming van het verkeer zorgen. Dat hebben de provincie Noord-Holland, de gemeenten Hilversum, Laren en Bussum en de exploitant van het Media Park maandag in Haarlem bekendgemaakt.

Met name Hilversum was groot voorstander van de aanleg van een nieuwe weg om de dagelijkse files naar het Media Park te bestrijden. De Hilversumse wethouder K. Heerschop van Verkeer gaf maandagmiddag echter toe dat zo’n weg onhaalbaar is. Er is geen geld voor.

De bereikbaarheid van het Media Park, waar zowel de publieke omroepen als de Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Yorin) zijn gevestigd, zorgt al jaren voor stevige discussies en vallende colleges van B en W. De ruim 4000 werknemers van het Media Park zorgen dagelijks voor lange files die in de toekomst alleen maar erger zullen worden. Zo hoopt het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid na opening van het Omroepmuseum, volgend jaar op het Media Park, jaarlijks 150.000 bezoekers te trekken.