Home Landelijke radio NVJ mist brede omroepvisie kabinet

NVJ mist brede omroepvisie kabinet

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) stelt in een eerste reactie op de mediaparagraaf binnen het regeerakkoord dat een breed mediabeleid ontbreekt, maar dat de omroepparagraaf houvast biedt. Een stimulans voor regionale, lokale en digitale media-initiatieven is geen speerpunt voor dit kabinet en dat is betreurenswaardig, aldus de NVJ.

Dat ‘Hilversum’ in rustiger water terechtkomt, met name door een extra bijdrage van 100 miljoen euro, is goed, maar een brede visie op de omroep ontbreekt, zegt Marc Visch, NVJ secretaris Omroep. “Er moet niet alleen gefocussed worden de drie landelijke televisienetten. De publieke omroep is veel breder. Ten onrechte wordt vaak vergeten dat er ook inmiddels vijf landelijke radiozenders, digitale kanalen, teletekst, internet, de wereldomroep en dertien regionale omroepen zijn”.

De NVJ vindt ook dat er een goede bewindspersoon moet komen met media in de portefeuille. “Er zijn veel zaken die aandacht vragen en waar in dit regeerakkoord niets over geregeld is, de media moeten niet fragmentarisch benaderd worden. We hebben iemand nodig die nieuwe journalistieke initiatieven een kans geeft en de pluriformiteit en kwaliteit stimuleert, dat levert meer op dan het zoveelste voornemen voor een gedragscode en een instituut dat jongeren met media moet leren omgaan. Het wordt hoog tijd dat er een brede visie wordt ontwikkeld”, stelt de NVJ.

Vorig artikelEdit den Doosch krijgt programma op Deep FM
Volgend artikelRadio 1 WKfm morgen van start