Home Landelijke radio Radio 1 WKfm morgen van start

Radio 1 WKfm morgen van start

Radio 1 WKfm wordt voortgezet tijdens het WK Allround schaatsen. Vanaf morgen 12:00 uur tot en met 11 februari maakt Radio 1 WKfm pure schaatsradio vanuit Thialf, Heerenveen. Met dit speciale radiostation krijgt radiotalent de kans om samen met de experts van Radio 1, Studio Sport en Langs de Lijn de verslaggeving voor het WK Allround schaatsen te verzorgen.

Radio1 WKfm is een initiatief van Radio 1, BNN en drie lokale omroepen. Op de frequenties van de Heerenveense Omroep Stichting (HOS), Radio Centraal en Smelne.fm Drachten wordt het programma drie dagen lang uitgezonden. De normale programmering van deze lokale zenders vervalt tijdens de uitzendingen van Radio 1 WKfm.

Bekende radiomakers doen mee, grote schaatsers uit het verleden kleuren de programma’s. Zo verwacht Radio 1 WKfm Hein Vergeer, Yvonne van Gennip, Piet Kleine en Hilbert van der Duim.

“Langs de Lijn presentatoren Govert van Brakel en Ronald Boot zijn van de partij en Studio Sport presentator Jeroen Stomphorst is er het hele weekeinde bij. Bovendien vertoeven coryfeeën als Mart Smeets, Heinze Bakker en Bart Veldkamp regelmatig in onze mobiele studio bij Thialf voor commentaar”, zegt Initiatiefnemer Robbert Meeder.

Meeder is zelf presentator van Langs de Lijn en was afgelopen zomer verantwoordelijk voor Radio 1 WKfm bij het WK voetbal in Duitsland.

Vorig artikelNVJ mist brede omroepvisie kabinet
Volgend artikelMaartje Glas nieuwe producer Coen & Sander Show