Home Landelijke radio NTR-directeur Paul Römer stapt op

NTR-directeur Paul Römer stapt op

Paul Römer

Paul Römer heeft besloten per 1 maart te stoppen als directeur van de NTR. “Ik heb altijd met veel plezier bij de NTR gewerkt en doe dat nog, maar ik geloof erin dat je jezelf af en toe moet vernieuwen en prikkelen”, zo licht de 56-jarige omroepdirecteur toe. Hij is 7,5 jaar directeur geweest.

“Om het moment voor te zijn dat enthousiasme omslaat in routine heb ik besloten buiten de NTR om op zoek te gaan naar een volgende stap in mijn werk. De tijd is er rijp voor. De NTR-organisatie staat er goed voor en heeft een prachtig programmapakket. Ik draag de NTR met een gerust hart over aan mijn opvolger.”

Eric van der Burg, voorzitter van de Raad van Toezicht, hierover: “Ook al begrijpen wij het besluit van Paul, we betreuren het zeer want Paul heeft in de afgelopen jaren een hele belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de NTR. We zullen zijn inzet en leiderschap missen. Wij gaan zo snel mogelijk op zoek naar een opvolger. Wij zullen nog op een mooie manier afscheid nemen van Paul en hem danken voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem veel succes in zijn verdere toekomst.”

Afschaffen

Römer kwam regelmatig in het nieuws vanwege zijn opvattingen over de publieke omroep. Zo pleitte hij er anderhalf jaar geleden nog voor om de STER en NPO Radio 2 en NPO Radio 5 af te schaffen.