Home NPO NTR-directeur: “Schaf Radio 2 en Radio 5 af”

NTR-directeur: “Schaf Radio 2 en Radio 5 af”

NPO Logo

NTR-directeur Paul Römer zou het voortbestaan van NPO Radio 2 of NPO Radio 5 ter dicussie willen stellen. Dit zegt hij vandaag in De Telegraaf. Op deze manier zou hij geld vrij willen maken voor een digitale koers van de NPO.

In het interview zegt hij: “Als je geld moet zoeken, dan zou ik ervoor zijn om niet overal een beetje weg te halen, want dan wordt álles zwakker, maar om rigoureuze keuzes te maken. Ik trap nu vast heel veel mensen op hun ziel, maar dan zou ik toch kijken of je nog moet doorgaan met een echte muziekzender zoals Radio 2 of het kleine 5.”

STER afschaffen

Ook pleit hij voor het afschaffen van de STER om zo een reclamevrije publieke omroep te krijgen. Hij denkt dat als de commerciële druk eraf is de omroepen meer kunnen experimenteren. Römer weet ook wat het voor gevolg heeft: “Dat betekent wel dat we jaarlijks zo’n 180 à 200 miljoen euro aan geld mislopen en dat zou voor een deel moeten worden betaald uit belastinggeld.”

Ook op televisie zou hij willen snijden in programma’s. “Een kijkcijferkraker vervangen door iets nieuws. Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt zijn fantastische programma’s, maar we zijn er ook aan verslaafd omdat ze belangrijk zijn voor ons marktaandeel.”

 

Foto: Jan Willem van Hofwegen | NPO